Actueel

Kleurrijke thematische expositie

Met kleurrijke schilderijen exposeert Gerda Maas - van der Heijden uit Geldermalsen vanaf 11 oktober in het zorgcentrum Ravestein aan de Wieken.

Gerda schildert sinds 1995 en is begonnen met aquarel. Inspiratie haalt zij uit foto’s gemaakt op haar verre reizen naar vooral Aziatische landen en uit mooie foto’s in boeken en tijdschriften. Een gekozen foto neemt zij als uitgangspunt, waarbij zij de compositie en de kleuren soms verandert.

Kleuren zijn heel belangrijk voor haar.

De laatste tijd werkt zij met een thema als uitgangspunt. Zo heeft zij een serie schilderijen met Japanse Geisha’s, ‘Moeder en kind’, (zonne)bloemen, dieren, figuren en landschappen gemaakt. Met name deze werken zijn tijdens de expositie te zien.

De expositie duurt tot 6 januari. De openingstijden gedurende de hele week zijn van 10.00-12.00 en 14.00-17.00 uur

Kunst met een glimlach

Met wel heel bijzondere schilderijen exposeert Rob Reis uit Rossum vanaf 1 juli in het zorgcentrum Ravestein aan de Wieken te Geldermalsen.
Rob Reis is kunstenaar, natuurliefhebber en hondenman. Hij is een gevoelsmens en denkt in beelden. Schilderen doet hij intuïtief met heldere kleuren en krachtige lijnen.

Zijn onderwerpen variëren, maar hebben betrekking op het dagelijkse leven. Vrouwen, honden en katten zijn een geliefd onderwerp. De kracht van Rob is dat hij een serieus onderwerp fantasievol en met een sprankje humor weet te verbeelden. Verder heeft bij hem elk schilderij een boodschap en een daarbij behorende pakkende titel. Tekenen en schilderen zijn voor Rob uitingen van emotie en voor dus essentieel voor een gezond bestaan.

Een bijzonder project is “Rob van de Dag”. Sinds 25 april 2012 maakt Rob iedere dag een werk van een afmeting van 10×15 cm. Dit werk verstuurt hij per post naar mensen die daar blij van worden! Op de facebookpagina van “Rob van de Dag” zijn foto’s van de werken te zien.

Rob maakt ook groter werk. Op houtschijven van eiken en beuken, leuk voor in de tuin. Of aquarellen van 50x70cm. Maar ook een zogenoemde “bar-mail”, een Rob op een bierviltje.

Rob Reis werkt vaak op opdracht. Hij beheerst alle technieken, maar aquarel is zijn favoriet.

Al met al is Rob een veelgevraagd kunstenaar. Hij werkt met verschillende verfsoorten maar aquarel heeft zijn voorkeur. Zijn expositie duurt tot 15 oktober. De openingstijden gedurende de hele week zijn van 10.00-12.00 en 14.00-17.00 uur

       

Beelden van de opening van de tentoonstelling 'Ik hou van Holland'

    

Teruggekeken mag worden op een gezellige en door de bewoners goed bezochte middag. Voor meer informatie over de tentoonstelling zelf en de bezoekerstijden wordt verwezen naar het hieronder daarover opgenomen bericht.

Uitkomst stemronde 'Aandeel in de Betuwe'

Alberta Campagne en Marcel Lambregts tonen trots de cheque die zij op woensdag 22 mei ontvingen van de Rabobank. Een cheque met daarop vermeld een mooi bedrag om te besteden aan het welzijn van de bewoners van het zorgcentrum Ravestein.

Tentoonstelling 'Ik hou van Holland'

Kunst en cultuur kan mensen met dementie en hun mantelzorgers en welzijn medewerkers heel wat
bieden. Alle afdelingen van zorgcentrum Ravenstein, de dagopvang, Xi-Xi van 's Heeren Loo en verpleeghuis de Bloementuin houden een tentoonstelling met de titel ,, Ik hou van Holland". Deze vindt plaats van 1 t/m 28 juni. Er wordt direct ook meegedaan met de Kunst- en cultuurweek van 15 t/m 23 juni.
De tentoonstelling wordt op 1 juni om 15.00 uur feestelijk geopend in zorgcentrum Ravenstein, De Wieken 11 in Geldermalsen. Door toedoen van de vrienden van Ravestein kunnen de bewoners en andere bezoekers daarbij genieten van een hapje en drankje.

                

ZORA in Medialab

ZORA is een robot en bewoner van het zorgcentrum Ravestein. Benieuwd wat hij allemaal kan? Zijn programmeur zal dit demonstreren. En willicht is er nog een mogelijkheid om ZORA zelf te programmeren.

Je bent op woensdag 1 mei van 14.00 - 15.00 uur van harte welkom in het medialab van de bibliotheek (De Pluk) te Geldermalsen. De toegang is gratis.Visual art in Ravestein

Mandy Jones is kunstenares, vaktherapeut, docent en ontwerpster. Haar passie is het maken van ‘visual art’. Vanaf 1 maart exposeert Mandy met haar kleurrijke en aansprekende schilderijen en drukprenten in het zorgcentrum Ravestein in Geldermalsen.

Mandy’s roots liggen in Engeland. In 1987 verhuisde zij naar Nederland. Sinds 2003 woont zij in Buurmalsen en heeft zij daar haar atelier ‘The Art Room’.

Mandy heeft van haar passie haar werk gemaakt. Voor haar schilderijen gebruikt zij diverse materialen en technieken. Zo werkt zij met acrylverf, mixed medium en cobraverf in de vorm van finger-painting. Zij gebruikt graag felle kleuren en organische vormen. Wat haar innerlijk bezighoudt geeft haar inspiratie. Vaak is in haar werk het effect van de mens op de natuur en dieren en andersom terug te zien.

Naast schilderijen maakt Mandy ook drukprenten van een linosnede met afbeeldingen van fruitbomen, vogels en dieren uit de streek. Informatie over Mandy als vaktherapeut, docent en ontwerpster is te vinden op www.mandyjones.nl.

De expositie duurt tot 30 mei. De openingstijden gedurende de hele week zijn van 10.00 –17.00 uur.

         

Qwiek up voor bewoners Ravestein

Het gehandicaptenplatform Geldermalsen heeft de bewoners van Zorgcentrum Ravestein een Qwiek up geschonken. De Vrienden van Ravestein hebben daar nog eens 8 extra belevingsmodules bij gedaan. Een mooi geschenk voor de bewoners van Ravestein.

Wat is een Qwiek up?
Een Qwiek up is een apparaat dat beelden projecteert op wanden en plafonds. Tegelijkertijd kan er rustgevende muziek afgespeeld worden. Het is een mobiel apparaat, dus je kunt op elke plek de beelden laten zien. De Qwiek up is daarom ook te gebruiken voor mensen die thuiszorg krijgen.

Voor wie is de Qwiek up bedoeld?
De Qwiek up is bedoeld voor mensen met bijvoorbeeld dementie of lichamelijke of geestelijke beperkingen. Denk hierbij aan mensen met innerlijke onrust, veel loopdrang, terminale cliënten, cliënten waar veel spierspanning is etc. De beelden en de muziek kunnen mensen activeren, maar ook laten ontspannen. Mooi om te zien hoe mensen er blij van worden, ontroerd raken of meezingen en klappen.

Makkelijk in gebruik
De Qwiek up is makkelijk in gebruik en kan zowel door medewerkers als mantelzorgers gebruikt worden. Je kunt ook zelf een USB stick met foto’s afspelen.

Wil je meer weten over de Qwiek up of wil je een keer komen kijken?
Je bent van harte welkom in Ravestein.
Zie ook https://qwiek.eu/up/

Iconen in millimeterkleine steekjes te zien in Zorgcentrum Ravestein (bron: Weekblad West Betuwe)

Nog tot 1 maart is in Zorgcentrum Ravestein in Geldermalsen een expositie te bewonderen van naaldkunstenaar Harrie Lemmers uit Tilburg. Onder de borduurwerken ook iconen in petit point met tienduizenden millimeterkleine steekjes: monnikenwerk. De expositie is mogelijk gemaakt door de Stichting Vrienden van Ravestein.

Door Karel van Koppen

Geldermalsen - De expositie van Harrie Lemmers (1934) is de zoveelste op rij. Jaar in jaar uit hebben 'de Vrienden', zoals zij kortheidshalve worden aangeduid, de gangen van Ravestein opgefleurd met een grote variatie aan exposities. Meestal werk van kunstenaars en fotografen uit de regio, een enkele keer ook met werk van bewoners. En nu dus met een kunstenaar van verder weg. Zo'n expositie trekt altijd kijkers van buiten, en daar is het de Vrienden om te doen. Want, zo zegt bestuurslid Adrie van Kessel: "Dat er mensen van buiten komen is belangrijk voor de bewoners. Het maakt het wonen hier levendiger." Daarom beperken de Vrienden zich niet tot exposities. Zij organiseren bijvoorbeeld ook schoolprojecten, muziekuitvoeringen, toneelvoorstellingen en jaarlijks een braderie. "Helaas zijn tegenwoordig de bewoners veel zorgbehoevender dan vroeger. Dat maakt het vinden van geschikte activiteiten veel taaier", vindt Derk van den Haak, de huidige voorzitter van de Stichting. De expositie van Harrie Lemmers blijkt in elk geval een schot in de roos.

Dé man achter de exposities is bestuurslid Wim Janssen van Doorn. Aan de telefoon vertelt hij dat de expositie er is gekomen dankzij een goede bekende van Harrie Lemmers na een oproep in een plaatselijke huis-aan-huis-krant. Die leverde volgens Wim zoveel reacties dat hij nog wel tot 2020 vooruit kan. Harrie Lemmers legt zich al sinds 1984 toe op borduren. Vooral met zijn, ook op Ravestein geëxposeerde, iconen in petit point heeft hij bekendheid gekregen. Ook zijn portret van Paus Johannes Paulus II hangt op de expositie. Harrie is kleurenblind. Zijn enkele jaren geleden overleden vrouw en zijn huidige vriendin zijn voor hem onmisbare hulpen (geweest) bij het uitzoeken en op kleur sorteren van de borduurgarens.

Ondertussen gaan de Vrienden ook verder met andere activiteiten. Derk: "Zes keer per jaar hebben we overleg met Ravestein. Eén van de bespreekpunten betreft voorzieningen waar de bewoners behoefte aan hebben, maar waar vanuit de zorg geen geld voor is. Die proberen wij dan te realiseren. Recent nog een zogeheten Qwiek Up, een projector waarmee foto's geprojecteerd kunnen worden op het plafond, zodat ze ook vanuit bed gemakkelijk te zien zijn." Als sponsors noemt Adrie onder meer plaatselijke bedrijven, banken, particulieren, fondsen en acties. Die zijn voor ons onmisbaar. "En misschien dat exposities als deze eraan bijdragen dat mensen ons willen steunen."

De expositie is open tot 1 maart dagelijks: 10.00 tot 12.00 en van 14.00 tot 17.00 uur. Gratis toegang. Meer info: www.vriendenvanravestein.nl


               

Expositie landelijk bekende naaldkunstenaar Harrie Lemmers

Vanaf 4 januari exposeert Harrie Lemmers uit Tilburg zijn borduurwerken in het zorgcentrum Ravestein te Geldermalsen.

Harrie Lemmens begon zijn voor een man toch wel bijzondere hobby in 1984. Borduren is voor hem allang geen leuke tijdsbesteding meer, maar een passie. Het naaldwerken heeft hij verheven tot een ware kunst. Bekendheid verwerf hij vooral met zijn iconen. Wie er op afstand naar kijkt, denkt te maken te hebben met geschilderde werkjes. In werkelijkheid zijn deze schilderijtjes juweeltjes die minuscuul zijn opgebouwd met soms wel 60.000 geborduurde steekjes en zestig kleurnuances. Harrie Lemmers werkt daarbij vanuit een blanco stramien waarop hij zonder tekening de vaak ingewikkelde patronen uitzet.

Door een live-interview bij de NCRV-radio en artikelen in kranten zoals de Telegraaf en het Brabants Dagblad is Harrie Lemmers met zijn borduurwerken inmiddels een landelijke bekendheid geworden. Uit binnen- en buitenland ontvangt hij lovende reacties.

De expositie duurt tot 1 maart en de openingstijden gedurende de hele week zijn van 10.00 –12.00 en 14.00-17.00 uur.

Herfststukjes

Wij zijn Lisa, Esmee en Danita en zitten in het examenjaar op O.R.S. Lek en Linge in Culemborg en doen een project over de eenzaamheid van ouderen. Voor dit project hebben wij een ochtend georganiseerd waarbij kinderen van de basisschool de Morgenster samen met 35 ouderen van Ravenstein een herfstbakje hebben gemaakt. De materialen voor het herfstbakje hebben we kunnen aanschaffen door de hulp van de Vrienden van Ravestein. Het was een zeer geslaagde ochtend zowel voor de ouderen als voor de kinderen van de basisschool.

Braderie Ravestein

Afgelopen vrijdag 9 november was het weer feest in het zorgcentrum Ravestein te Geldermalsen. Zowel voor de bewoners als voor hun families en andere bezoekers.

In een warme en vrolijke sfeer werd volop meegedaan aan de braderie. Het rad van avontuur werd weer met flair geleid door opperspreekmeester Karel van Koppen. Er waren Hollandse spelen zoals sjoelen en wandelen met ‘Zora’ , de robot en huisgenoot van de bewoners.

Door de inzet van veel vrijwilligers maar ook weer van leerlingen van de Lingeborgh verliep de middag geanimeerd. Aan de innerlijke mens werd volop aandacht geschonken in de eetkramen.

Dankzij de bijdragen van de middenstand konden weer vele leuke prijzen en presentjes uitgedeeld worden.

Het thema van de braderie was ‘welbevinden en zorg’. Het laatste deel is natuurlijk het werkterrein van het zorgcentrum zelf. Het ‘welbevinden’ wordt al jaren gefaciliteerd door de Vrienden van Ravestein. Deze keer met als inzet de aanschaf van een moderne projector/beamer, “Qwiek’, voor het tonen van foto’s voor aan bed gebonden bewoners.

Dank aan alle medewerkers, vrijwilligers, leerlingen en middenstand voor het doen slagen van deze braderie.

Vitaal met de praatpaal in Ravestein! Crowdfundingsactie voor Vrienden van Ravestein (Nieuwsblad Geldermalsen)

De Stichting Vrienden van Ravestein wil een iconische gele praatpaal plaatsen in de nieuwe belevingsruimte van Zorgcentrum Ravestein in Geldermalsen, die dienst zal doen als interactieve belevingspaal. De praatpaal is herkenbaar, ludiek, duurzaam en motiverend en maakt mensen nieuwsgierig. Op de omgebouwde praatpaal zijn films en foto’s te bekijken. Om de aankoop rond te krijgen, heeft de Stichting Vrienden van Ravestein €5.000 nodig.

Ecoleon, het bedrijf dat de praatpalen heeft verwijderd en laat ombouwen tot nieuwe producten, omarmt dit idee van harte en is daarom een speciale crowdfunding gestart om de aanschaf van de belevingspaal voor Ravenstein mogelijk te maken. Bij iedere aanschaf van een Autolaad-praatpaal of een Fietslaad-praatpaal doneert Ecoleon €250,00 aan de Stichting Vrienden van Ravestein.

Deze actie is alleen geldig voor aankopen door klanten uit de a.s. gemeente West Betuwe en in de periode van 01 oktober - 31 december 2018. De autolaad-praatpaal en Fiets-laadpraatpaal zijn te bestellen via koopeenpraatpaal.nl. Meer informatie over deze actie is te verkrijgen via e-mail: info@ecoleon.nl telefoon: 0345-820391.

De praatpaal was jarenlang een icoon voor pechhulp langs de weg, maar heeft met de komst van de mobiele telefonie definitief het veld moeten ruimen. Ecoleon kreeg van Rijkswaterstaat de opdracht om alle praatpalen te verwijderen en op zoek te gaan naar een nieuwe bestemming. Er is bewust gekozen om de praatpalen een nieuw leven te geven, dichtbij de oorspronkelijke vorm.

Van Praatpaal naar Belevingspaal

Toen Embedded Fitness aangaf dat de praatpaal perfect aansloot bij hun ‘Vitaal met de praatpaal’ concept, leidde dit tot de gezamenlijke ontwikkeling van weer een nieuw type paal: een belevingspaal voor ziekenhuizen en zorginstellingen. De belevingspaal lokt beweging en interactie uit. Dit type paal is dan ook uitermate geschikt voor mensen die baat hebben bij (extra) beweging, zoals ouderen, zieken en kinderen met overgewicht.

Hoe werkt het?

Mensen melden zich bij de Belevingspaal via een druk op de bekende gele knop van de paal. Dan start de interactie via beelden en geluiden op het beeldscherm tussen de oren. De inhoud bevat op dit moment polygoonjournaals en foto’s van vroeger, later zal dit worden uitgebreid met liedjes uit de jaren ’40 – ‘50 en vraag- en antwoord spelletjes met foto’s. De interactieve belevingspaal is verkrijgbaar bij Embedded Fitness .

Lezing 'Vogels in de Betuwe'

Maandag 8 oktober 2018, aanvang 19.30 uur . Locatie: zorgcentrum Ravestein, De Wieken 11, Geldermalsen

Vogels in de Betuwe. Dat zijn als eerste de vogels die je tegenkomt in je eigen tuin en in de winter op de voerplank. Door het vele groen in onze dorpen zitten daar soms ook echte bosvogels tussen. En, met al het water in ons rivierengebied, zijn er natuurlijk ook veel watervogels die de revue passeren.

Met hulp van beeld en geluid zal Bert Vos, , IVN natuurgids en tuinvogelconsulent bij Vogelbescherming, over verschillende vogels wat vertellen. Van de ‘gewone’ spreeuw tot de zeldzame visarend.

De lezing vindt plaats in het restaurant, de ‘Ontmoetingsruimte’ van het zorgcentrum en wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van Ravestein. In het bijzonder zet zij zich in voor activiteiten, zoals deze lezing, waardoor de bewoners van dit zorgcentrum betrokken blijven bij en zich thuis voelen binnen de gemeenschap van Geldermalsen en omstreken. Daarom is iedereen welkom zowel de bewoners van Ravestein en de bewoners van de gemeente Geldermalsen en daarbuiten om elkaar te ontmoeten.

Welkom aan iedereen.

Expositie met drie gezichten in Ravestein

Vanaf 18 september exposeren Jacqueline Wammes en Thea en Frans Verweij in het zorgcentrum Ravestein te Geldermalsen. De expositie kent qua kunstenaars, keuze van onderwerpen en gebruik van materialen drie gezichten.

Jacqueline Wammes presenteert een twintigtal van haar schilderijen met motieven van de zee, de natuur tot aan duiven en konijntjes toe. Kortom, een grote variatie in onderwerpen, altijd even vrolijk en kleurrijk. Zij heeft jaren gelden een psychose gehad waardoor zij het schilderen en tekenen weer van begin af aan moest ontdekken. Door te oefenen in zweet en tranen, te oefenen en nog eens oefenen is zij weer op een redelijk niveau gekomen. Eerlijkheidshalve nog geen Rembrand. Maar vrolijkheid en spontaniteit spatten van haar doeken. Natuurlijk zullen haar schilderijen in de toekomst alleen maar beter en perfecter worden. ‘Ik werk daar bijna elke dag met passie en vreugde hard aan’, aldus Jacqueline.

                      

Thea en Frans Verweij exposeren samen. Thea is altijd met kunst bezig geweest. Zij heeft veel getekend. Ook heeft zij aan fotografie gedaan. Na haar kunstopleiding waar zij voornamelijk bezig was met klei, heeft zij zich uitgeleefd met was. Haar beelden zijn nu voornamelijk van brons. Momenteel houdt Thea zich bezig met de mens in ‘beweging’ maar dan in alle opzichten. De mens vormt voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie en uitdaging. Van haar zijn merendeel beelden te zien van mensen maar ook vogels. Frans is de maker van De Peren uit 1995. Ook De Hoogstambomen bij de rotonde De Pluk en De Appel bij de rotonde Provincialeweg/Randweg (oost) in Geldermalsen zijn van zijn hand. Frans werkt met staal maar ook oude materialen, bijvoorbeeld oude landbouwwerktuigen of smeedwerk waarvan hij dan een assemblage maakt. Van Frans zijn assemblages en schaalmodellen van De Hoogstambomen en De Appel te zien. Voor meer informatie wordt verwezen naar www.verweijsculpturen.nl.

          

De expositie duurt tot 3 januari en kan ook tijdens de open atelierroute WaardArt op 29 en 30 september worden bezichtigd. De openingstijden gedurende de hele week zijn van 10.00 –12.00 en 14.00-17.00 uur.

De sfeer gevangen

Vanaf 13 juli exposeert Nelleke van der Zalm met haar werken in het zorgcentrum Ravestein aan De Wieken te Geldermalsen.

Nelleke was op jonge leeftijd al creatief met tekenen als hobby. Zij volgde later lessen in aquarel schilderen en tekenen met houtskool en potlood. Van beroep was zij enige tijd bloembindster.

De onderwerpen en kleurstelling van haar werken zijn sober en subtiel. Dit zorgt voor een verstilde sfeer. De sfeer wordt als het ware gevangen. Enkele werken hebben ook een historische achtergrond.

De werken zijn te koop. Nelleke werkt ook in opdracht. Ook geeft zij tekenlessen aan kinderen.

De expositie duurt tot 15 september. De openingstijden gedurende de hele week zijn van 10.00 – 12.00 en 14.00-17.00 uur.

       Kasteel Groot-Geldermalsen

"Eigen voordeur" voor bewoners van Ravestein

Op 20 juni hebben bewoners van Ravestein in Geldermalsen een “eigen voordeur” overgedragen gekregen door de Stichting Vrienden van Ravestein. In een zorgcentrum geeft een “eigen voordeur” ouderen het gevoel van een eigen woonruimte.

Bewoners of de familie van bewoners mochten zelf hun eigen voordeur uitkiezen. Nu hebben de ze net zo’n soort voordeur als ze vroeger zelf hadden. Dit draagt eraan bij dat bewoners zich thuis voelen en meer privacy ervaren. Ook kunnen ze nu makkelijker hun eigen kamer vinden.


Maar de stichting heeft niet alleen zorg gedragen voor een “eigen voordeur”. Over enkele weken wordt er ook een mobiele keuken geleverd. Over het eten wordt in een zorgcentrum nog weleens gemopperd. Ouderen doe je geen groter plezier dan met ze te koken. Lekker hakken, snijden, roeren en de geur van gerechten uit oude kookboeken opsnuiven. Dit draagt ook bij aan het gevoel van thuis, wat ervoor zorgt dat de bewoners zich meer op hun gemak voelen.

Expositie Katja Dupont

Katja Dupont uit Geldermalsen exposeert vanaf 8 mei in het zorgcentrum Ravestein aan De Wieken te Geldermalsen.

Katja is van professie tuincoach / tuinontwerper. Sinds 2011 houdt zij zich intensief bezig met tekenen. Haar zwart-witte pentekeningen zijn contrastrijk en realistisch. Bij voorkeur tekent zij dieren en zeegezichten. In 2016 en 2017 waren haar werken te zien tijdens WaardArt.

De meeste tekeningen zijn te koop.

De expositie duurt tot 11 juli. De openingstijden gedurende de hele week zijn van 10.00 – 12.00 en 14.00-17.00 uur.

Expositie Atelier Xi-Xi te Geldermalsen

Van 1 januari tot en met 30 april exposeert het atelier Xi-Xi in het zorgcentrum Ravestein te Geldermalsen.

Binnen het Atelier Xi-Xi werken bewoners van ’s Heeren Loo. Het werk van de kunstenaars is zeer gevarieerd, de een heeft grote voorkeur voor kikkers en haar eigen poppen, de ander voor giraffen en varkens, weer een ander voor lieve heersbeestjes, bloemen of vissen. Met deze schilderijen wordt regelmatig geëxposeerd.

De werken van het atelier zijn te koop. Ook wordt er op verzoek geschilderd.

De openingstijden gedurende de hele week zijn van 10.00-12.00 en 14.00-17.00 uur.

Sinterklaas in de Horst

Op 4 december overhandigde Sinterklaas 8 tablets aan de bewoners van de Horst. Namens een gulle gever zijn de tablets geschonken door de Vrienden van Ravestein.

Eerder waren de tablets door Jeroen, Fabian, Kelvin en Ryan (leerlingen van de Lingeborgh) geïnstalleerd. Het zijn prachtige cadeaus voor de bewoners van De Horst geworden. Heel mooi en dan ook nog geactiveerd door de jeugd. Klasse.

Op het startscherm staan geselecteerde app’s (met onder meer ontspannende muziek, klassieke muziek, vogelgeluiden, een dieren-quiz, beroemde mensen, kranten in Nederland en kerkdienst. Ook staat You Tube erop met geselecteerde filmpjes (zoals een oude dorpsfilm van Meteren, een oude dorpsfilm van Beesd en fietsroutes in Geldermalsen en omgeving).

In januari gaan de jongens op de tablets mappen aanmaken met daarin de dan geïnventariseerde persoonlijke wensen van de bewoners.

Op 4 december waren Fabian en Kelvin ook aanwezig. Zij hebben de bewoners, familie en personeel deskundig hulp en uitleg gegeven bij het gebruik van de tablets.

                                                      

Braderie 10 november 2017- terugblik

Het was een gezellige en geanimeerde middag.

De stemming zat er van het begin goed in. Goedgevulde kramen, poffertjes, oliebollen, producten uit de frituur, muziek en liedjes uit de oude doos gespeeld en gezongen door de accordeonist Nieck van Eck. En natuurlijk het ‘rad van avontuur’ onder leiding van Karel van Koppen en meester-draaier Gerrit (Lingeborgh).

Halverwege de braderie werd de tweede creativiteitsbox aangeboden aan ‘de Kom’. Met nu twee boxen kunnen de bewoners ‘de Horst’ en ‘de Kom’ genieten van boeken, spelletjes en dvd’s over het heden en verleden.

Voor bewegen was ook veel aandacht. Via het fietslabyrint, de tovertafel, de sjoelbak, en natuurlijk samen met “ZORA”, de actieve robot, één van de laatste ‘bewoners’ van Ravestein.

Teruggezien kan worden op een geslaagde middag voor de bewoners en hun families. Alle lof ook voor de leerlingen van de Lingeborgh die niet alleen overal hand en spandiensten verleenden maar ook hielpen bij het opruimen.

Braderie bewoners Ravestein

Op vrijdag 10 november vindt in het zorgcentrum van 14.30-18.00 uur een braderie plaats met als thema "Welbevinden en Zorg.

Leerlingen van de Lingeborgh zijn betrokken bij de organisatie.

Geslaagde workshops

Op 4 oktober maakten 50 leerlingen van het ROC Rivor (Tiel) en de Lingeborgh (Geldermalsen) kennis met de ontwikkelingen en mogelijkheden van het gebruik van een robot, Zora, voor de zorg en het welzijn van ouderen in het bijzonder de bewoners van het zorgcentrum Ravestein te Geldermalsen.

De leerlingen waren zeer betrokken. Ze hadden veel vragen. De ontmoeting met Zora maakte veel bij hen los.

We kunnen als organisator terugzien op twee zeer geslaagde workshops.

Sfeervolle en kleurrijke landschappen

Vanaf 1 oktober exposeert Jan Hento uit Ophemert in het zorgcentrum Ravestein te Geldermalsen.

Tekenen en schilderen doet Jan Hento al sinds zijn jeugd. Hij is altijd bevlogen bezig geweest.
Bij gerenommeerde kunstenaars waaronder Marijke Booy, Cocky Kroos, Rob Heijman, Leontien Janssen en Pieter van Oostveen heeft hij leren werken met potlood, houtskool, oost indische inkt, aquarel. acryl en pastel.
Zijn voorkeur gaat uit naar het transparante van de aquarel. In zijn aquarellen weet hij bijzonder goed de sfeer te treffen van onze mooie Hollandse luchten en ons mooie polder- en rivierenlandschap.
Ook maakt hij graag gewassen inkttekeningen.

Jan Hento beleeft het maken van aquarellen en gewassen inkttekeningen als een spannend avontuur. Er is geen weg terug. De uitkomst is altijd verrassend en zeer boeiend, ook voor de bezoekers van zijn exposities

De expositie duurt tot en met 31 december. De openingstijden gedurende de hele week zijn van 10.00-12.00 en 14.00-17.00 uur.

Kennis maken met Zorgrobot Zora?

Op woensdag 4 oktober organiseert Stichting Vrienden van Ravestein in het zorgcentrum Ravestein te Geldermalsen workshops ter introductie van de zorgrobot Zora. Deze workshops worden verzorgd voor leerlingen van het ROC Rivor te Tiel en leerlingen van de Lingeborgh te Geldermalsen.

Gedurende de workshops maken de leerlingen kennis met het zorgcentrum Ravestein en de ontwikkelingen en mogelijkheden van een robot voor de zorg. De focus ligt hierbij voornamelijk op het gebruik van een zorgrobot en wat dit kan betekenen voor het welzijn van de bewoners van het zorgcentrum.

Technologische oplossingen kunnen veel betekenen voor de zorg van de toekomst. Zora voert gesprekjes, stimuleert om te bewegen en kan ook observeren. Leerlingen worden tijdens de workshops meegenomen in dit proces en de positieve uitwerking op de bewoners van Ravestein.

Het programma in het kort:

  • 09.00 – 11.00 uur: Zora workshop voor leerlingen ICT van ROC Rivor;
  • 10.30 – 11.00 uur: Informatieve kennismaking leerlingen Welzijn / Zorg van de Lingeborgh
  • 11.00 – 11.30 uur: Informatieve kennismaking leerlingen ICT van ROC Rivor
  • 11.00 - 13.00 uur: Zora workshop voor leerlingen Welzijn / Zorg van de Lingeborgh

Officiële ingebruikname van de eerste van vier creativiteitsboxen

Op donderdagmiddag 7 september werd namens de Vrienden van Ravestein aan de bewoners van de Horst officieel de eerste van de vier creativiteitsboxen, ook wel geheugenboxen genoemd, uitgereikt.

In de box zitten verschillende bezigheidsmaterialen. Zoals dvd's met oude polygoonjournaals, tv-series uit voorbije jaren, cd's met Nederlandstalige artiesten, luisterboeken, fotoboeken, fotodozen en aangepaste gezelschapsspellen die aanleiding geven tot gesprekken. De box (gemonteerd op zwenkwielen) waarin de materialen na gebruik weer worden opgeborgen, is afsluitbaar met een ouderwets hangslot.

Het was een gezellige bijeenkomst waarbij bewoners van de Horst, die met familieleden aanwezig waren, werden getrakteerd op een “welkomstborrel”. Het geheel was verder ook uitstekend verzorgd. De kok had borrelhapjes klaar staan en verzorgde de BBQ met bijbehorende salades. Als toetje was er een ijsje en koffie.

Zorgrobot in gebruik genomen op Ravestein

Vandaag (5 juli) hebben de bewoners van Ravestein in Geldermalsen, de zorgrobot, geschonken door de Stichting Vrienden van Ravestein, officieel in gebruik genomen.

Het welkomstwoord van de locatiemanager Wimvan Sijll is helder, "Hartelijk welkom, we hebben een nieuwe bewoner. En niet zomaar een bewoner, deze bewoner zorgt voor vertier, welzijn en bewustwording van de robotisering in de zorg".

Zora, de zorgrobot, staat voor Zorg, Ouderen, Revalidatie & Animatie. Zora wordt veelal ingezet als dynamische prikkel voor mensen met dementie. Zij worden hiermee op een positieve manier gestimuleer en gemotiveerd om mee te doen met oefeningen, dansen, spelletjes en nog veel meer. Zora wordt ingezet door bijvoorbeeld fysio-, ergo- en bewegingstherapeuten, zij gebruiken Zora om de repeterende oefeningen voor te doen aan de groep zodat zij zelf meer tijd hebben om de mensen in de groep één op één persoonlijke begeleiding te kunnen geven. Verder wordt Zora ook ingezet als communicatiemiddel. Denk hierbij aan kinderen met autisme of kinderen die te maken hebben gehad met misbruik. Belangrijk om te weten is dat Zora niet is ontwikkeld als vervanger van een zorgprofessional maar echt gezien moet worden als aanvulling voor de zorg. Daarbij heeft Zora ook geen kunstmatige intelligentie en zal zij altijd bediend moeten worden. Denk hierbij aan een therapeut, zorgprofessional of vrijwilliger. De robot is geleverd door Consyst bv.

Wim van Sijll geeft duidelijk aan dat Zora er is ter ondersteuning van de activiteiten en dat het mogelijk is om Zora in te zetten op de afdeling waar de wens en de behoefte is. Tijdens het testen van Zora, even geleden, bleek de positieve werking al snel, de bewoners deden binnen no time mee met de robot. Zora is ook belangrijk voor de toekomst van de zorg. De ontwikkelingen gaan razendsnel en met Zora kunnen we de ontwikkelingen volgen. Derk van den Haak, namens de Stichting Vrienden van Ravestein, vult aan door te melden dat vanwege een gunstige stemming (Nederland Helpt) het mogelijk is geweest om deze robot aan te schaffen. Veel succes en plezier gewenst met deze nieuwe bewoner.

Realistische landschappen en portretten

Met prachtige schilderwerken exposeert Bram Muijs uit Tiel vanaf 28 april in het zorgcentrum Ravestein aan De Wieken te Geldermalsen. Hoewel Bram Muijs zich al vroeg interesseerde voor de schilderkunst begon hij pas werkelijk intensief te schilderen na zijn pensionering.Sinds 2003 volgt hij teken- en schildercursussen in Beneden-Leeuwen bij de bekende beeldend kunstenaar Ab Krook. Ook is hij andere cursussen gaan volgen waaronder een volledige leergang algemene kunstgeschiedenis aan de Radboud Universiteit te Nijmegen.

Kleurrijk en realistisch. Met oog voor details en precisie zijn dat de belangrijkste kernmerken van het werk van Bram Muijs. Voor hem is goed schilderen een kunst, geen wetenschap. Het is een combinatie van vakmanschap, creatieve durf en eindeloos proberen.

De expositie duurt tot en met 1 september. De openingstijden gedurende de hele week zijn van 10.00-12.00 uur en 14.00-17.00 uur.

Bewoners Ravestein winnen verkiezingen

Door Help Nederland Vooruit (sponsor: ING) werd zaterdag 18 februari bekend gemaakt dat in de regio Nijmegen (Cuijk - Culemborg) de meeste stemmen waren uitgebracht op de bewoners van het zorgcentrum Ravestein te Geldermalsen. Derk van den Haak (stichting Vrienden van Ravestein) mocht een cheque van € 5.000 in ontvangst nemen.

In de regio Nijmegen waren er 60 aanmeldingen. Vijf, waaronder de stichting Vrienden van Ravestein, waren geselecteerd voor de stemronde van 9 tot 30 januari. De uitslag van die stemronde was: 1. Vrienden van Ravestein (Geldermalsen); 2. Bikers against Child Abuse (Tiel); 3. Scouting (Cuijk); 4. Mijn Liefste Wens (Nijmegen); 5. Vrienden Kinder Oncologisch Centrum (Nijmegen).

De stichting Vrienden van Ravestein is blij en dankbaar dat er veel mensen op de bewoners van het zorgcentrum Ravestein hebben gestemd. De cheque zal worden gebruikt voor de aanschaf een zorgrobot, een ZORA. Voor dementerende ouderen is het uiterst belangrijk dat hun zintuigen positief worden en blijven geprikkeld. ZORA activeert en vermaakt ouderen. Hij zingt, spreekt, doet bewegingsoefeningen voor en maakt rekensommen met hen. ZORA maakt duidelijk iets los bij ouderen.

Stem op de bewoners van het zorgcentrum Ravestein

Onze stichting Vrienden van Ravestein zet zich in voor het welzijn van ouderen en wel de bewoners van het zorgcentrum Ravestein in Geldermalsen. Die bewoners, die bijna allemaal afkomstig zijn uit de omgeving van Geldermalsen, hebben zich in het verleden en in moeilijke tijden (denk aan de Tweede Wereldoorlog en de opbouw van ons land daarna) met hart en ziel ingezet voor onze gemeenschap.

Nu richten we ons met ons project "Domotica en Zorg / ZORA" op de dementerende ouderen waarvoor het uiterst belangrijk is dat hun zintuigen positief worden geprikkeld. ZORA (een robot) activeert en vermaakt ouderen. Hij zingt, spreekt, doet bewegingsoefeningen voor en maakt rekensommen met hen. ZORA maakt duidelijk iets los bij ouderen.

Wij zijn heel blij dat onze stichting één van de vijf projecten uit de regio Nijmegen is voor de stemronde van de campagne ' Help Nederland vooruit !'.

Het ING Nederlandfonds steunt daarmee lokale initiatieven.

De organisatie uit onze regio met de meeste stemmen ontvangt € 5000,-.

Als u op ons stemt, maken wij kans op de ontvangst van dat of een lager geldbedrag om zo ons project voor de bewoners van Ravestein te kunnen realiseren.

Tot en met 30 januari kunt u uw stem uitbrengen en wel als volgt:

  • Ga naar: www.helpnederlandvooruit.nl;
  • Zoek / selecteer: regio Nijmegen;
  • Stem op: stichting Vrienden van Ravestein.

Expositie meester zeefdrukker Willem Bakker

Vanaf 14 januari exposeert Willem Bakker met prachtige zeefdrukken in het zorgcentrum Ravenstein te Geldermalsen. Willem Bakker heeft zijn opleiding tot meester zeefdrukker genoten in Amsterdam en Utrecht. Zelf heeft hij ook nog les gegeven.Uit zijn archief heeft hij zijn laatste werken opgedoken. Te zien zijn vooral zeefdrukken met historische taferelen van het oude centrum van Geldermalsen en van Buren en Wijk bij Duurstede. De expositie duurt van 14 januari tot en met 30 april. De openingstijden gedurende de hele week zijn van 10.00 - 12.00 en van 14.00 - 17.00 uur.

Jaarlijkse braderie Ravestein

Op vrijdag 18 november vindt van 14.30 – 18.00 uur aan de Wieken 11 te Geldermalsen de jaarlijkse braderie plaats van het zorgcentrum Ravestein. De opbrengst is bestemd voor de aanschaf van belevingsboxen voor de bewoners.

Voor jong en oud is er wat te doen. Eten & drinken. Kraampjes. Rad van Avontuur. Sjoelen en andere spelletjes. Interessant om te bezichtigen is verder de expositie met schilderijen van Hans Beringen uit Deil.

Belangrijk is dat de zintuigen van ouderen regelmatig positief worden geprikkeld. Belevingsboxen zijn daarvoor zeer geschikt. De aanschaf wordt mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Ravestein.

Lees ook De Zakengids.

Talkshow Dialoog van RTV Betuwe

Op donderdag 20 oktober vond weer een opname plaats van de talkshow Dialoog van presentatrice Carolien Krouwel. Derk van den Haak (voorzitter) en Ton Buuron (oud-voorzitter) waren aanwezig om in dit programma de activiteiten van de stichting voor het welzijn van de bewoners van het zorgcentrum Ravestein toe te lichten. Voor het bekijken van de opname wordt verwezen naar You Tube: https://youtu.be/IwftP0Yda5k

Geïnspireerd door Jeroen Bosch


Met bijzondere schilderwerken exposeert Hans Beringen uit Deil vanaf 4 oktober in het zorgcentrum Ravestein aan de Wieken te Geldermalsen.

In de jaren ‘60 volgde Hans Beringen een opleiding reclame tekenen en later een vierjarige opleiding in schilderstechnieken. Na een korte periode als kunstenaar was hij tot 2002 werkzaam als zelfstandig decorateur / schilder. Sindsdien is hij fulltime kunstschilder.

Kleurrijk en fantasievol. Dat zijn de twee belangrijkste kernmerken van het werk van Hans Beringen, die zich liever ‘penseler’ noemt. Zijn werk wordt door hem met penseelstreken en veel liefde op het doek gezet. De grote kwast gebruikt hij zelden. In zijn schilderwerk laat Hans zich de laatste jaren inspireren door het buitenleven. Alles wat groeit en bloeit. De dieren op het land, slootkanten, dorpsgezichten, soms realistisch dan weer in fantasievolle taferelen. Sprookjes op doek is misschien wel de beste benaming voor zijn werken. " Ik laat gewoon mijn fantasie het werk doen" aldus de kunstenaar.

Hans van Beringen heeft zich deze keer laten inspireren door de Brabantse schilder Jeroen Bosch. De composities en de daarbij gebruikte beeldtaal zijn uiterst fantasievol.De expositie duurt tot en met 1 januari 2017. De openingstijden gedurende de hele week zijn van 10.00-12.00 uur en 14.00-17.00 uur.

Officiële overdracht Tovertafel

Op woensdag 25 mei werd door de stichting Vrienden van Ravestein feestelijk een Tovertafel worden overgedragen aan de bewoners van het zorgcentrum Ravestein in Geldermalsen.

Een Tovertafel is een wetenschappelijk onderbouwd en speels spel dat met minimale begeleiding ouderen in de midden en late stadia van dementie stimuleert op fysiek, sociaal en mentaal vlak. Het spelconcept bestaat uit interactieve lichtanimaties (denk aan: bloemen, bladeren, rijmpjes, gezegden of een strandbal) die worden geprojecteerd op een tafel. De animaties reageren op de bewegingen van handen of armen van de spelers of te wel de bewoners.

Na de feestelijke en officiële overdracht was er voor de ook uitgenodigde bedrijfsvrienden en sponsors van de stichting gelegenheid om kennis te maken met de mogelijkheden van de Tovertafel.

Kleurrijke en aansprekende taferelen

Vanaf 1 juni exposeert Dyonne Meij met haar schilderwerken in het zorgcentrum Ravenstein te Geldermalsen.

Pas een paar jaar geleden wilde Dyonne Meij uit Geldermalsen creatief aan de slag. Gaandeweg ontdekte zij haar talenten voor het maken van schilderijen. In Culemborg volgde zij een schildercursus. Hoofdzakelijk om de schildertechniek (met acrylverf) onder de knie te krijgen en het werken met kleur. Na verloop van tijd ging Dyonne ook gebruik maken van gemengde technieken. Vooral natuurlijke materialen zoals bladeren, stoffen, steentjes en dergelijke.

Inspiratie verkrijgt Dyonne door te zoeken naar mooie voorbeelden die zij in haar inmiddels eigen stijl op het doek overbrengt. Haar eerste schilderijen waren vooral abstract. Later was zij steeds meer in staat een combinatie van expressie en kleurgebruik beter toe te passen. Dyonne heeft een brede keur aan onderwerpen. Vooral ook damesfiguren waarbij vormgeving, compositie en samenhang in sprekende kleur fraai tot hun recht komen.

Voor geïnteresseerden: haar doeken zijn te koop vanaf 75,00 Euro per stuk. De expositie duurt van1 juni tot en met 31 augustus. De openingstijden gedurende de hele week zijn van 10.00 - 12.00 en van 14.00 - 17.00 uur.

Start viering 70 jaar Ravestein

Op vrijdag 22 april opende locatiemanager Wim van Sijll de feestelijke activiteiten behorende bij 70 jaar Ravestein. Door de stichting Vrienden van Ravestein zal op 25 mei aan de bewoners van Ravestein een zogenaamde Tovertafel worden overgedragen. Alle bedrijfsvrienden en sponsors van eerdere projecten zullen worden uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn.

Scootmobiel

Op 19 februari heeft de stichting van de familie Van Wijk uit Meteren een prachtige scootmobiel in ontvangst mogen nemen. Deze scootmobiel zal worden gebruikt voor het verzorgen van rijles en uitleen om bewoners.

Schilderen met licht

Vanaf 1 maart exposeren Wim van Ooijen en Rob Meij in het zorgcentrum Ravestein aan de Wieken te Geldermalsen. Zowel Wim als Rob houden zich vooral bezig met creatieve fotografie, niet zomaar "kiekjes'. Hun werk mag gezien worden als kunstzinnig. Niet schilderen met een penseel maar met licht. Wim fotografeert graag abstract, maar fotografeert ook mensen waarvan hij de beelden met zijn computer tot kunstzinnige vormen brengt. Rob fotografeert hoofdzakelijk mensen waarbij hij tijdens de opnamen zoveel mogelijk lichteffecten toepast. De expositie duurt van 1 maart tot 1 juni. De openingstijden gedurende de hele week zijn van 10.00-12.00 en 14.00-17.00 uur.

Fietslabyrint in gebruik genomen op Ravestein

Op 10 februari 2016 hebben de bewoners van Ravestein in Geldermalsen het fietslabyrint, dat geschonken is door de stichting Vrienden van Ravestein, officieel in gebruik genomen.

Fietslayrint is een interactieve, digitale fietstocht bedoeld voor mensen voor wie buiten fietsen niet meer vanzelfsprekend is. Fietslabyrint is een simpel concept dat het plezier in bewegen enorm vergroot en zo bijdraagt aan de kwaliteit van leven. Voor Ravestein is een opstelling gekozen waarmee zittend in een rolstoel of op een normale stoel gefietst kan worden. De pedalen en het stuur staan er los voor. De bewoners fietsen door de gekozen omgeving die voor hen op het scherm verschijnt. Er kan gekozen worden in welke richting er wordt gefietst zodat een stad of omgeving verschillend kan worden verkend.

Bewoner Franje trapte af en fietste een mooie digitale ronde door Culemborg. Mevrouw Van Varik-Schaeffer keek enthousisast mee: "Het is net of je buiten bent. Ook als het buiten regent, kan je hier toch droog fietsen. Je trapt zo een eind weg en bent lekker in beweging. Pas nog heb ik zo over de Appeldijk en door mijn geboorteplaats Deil gefietst".

Van Sijll, locatiemanager Ravestein, geeft aan dat de fiets gebruik wordt door verschillende doelgroepen: "Enerzijds zien we mensen die wat mobieler zijn en spontaan gaan fietsen. Maar er is ook een groep bewoners die wat hulp nodig heeft. Soms gaan ze in groepjes aan de slag. Je ziet dan dat er ook een sociaal aspect bij komt kijken. Eén bewoner fietst en de anderen kijken mee en praten over het dorp waar wordt gefietst. Het rondje Culemborg en de Appeldijk zijn veruit favoriet. We hopen in samenwerking met Peter van der Veer (Van der Veer Designers) nog meer beeldmateriaal op te nemen in de omgeving van Geldermalsen, zodat er door de bewoners nog meer herkenbare routes kunnen worden gefietst".

Expositie bewoners Ravestein in teken van ontmoeting

Bewoners van Ravestein exposeren met hun schilderijen vanaf 1 oktober in het zorgcentrum Ravestein aan de Wieken te Geldermalsen. De expositie duurt tot 15 februari. De deelnemende bewoners hebben zich vooral laten inspireren door de natuur en landschappen. Hun sterkte is dat zij de gekozen onderwerpen enerzijds met de kracht van de eenvoud en anderzijds in felle kleuren hebben weten vast te leggen. Naast de natuur en landschappen staat de expositie in het teken van ontmoeting. Het leven krijgt zin in de ontmoeting met medemensen. De expositie is dus een goede gelegenheid voor mensen van binnen en buiten om met elkaar in contact te komen en elkaar te leren kennen. De openingstijden gedurende de hele week zijn van 10.00-12.00 en van 14.00-17.00 uur.

7.100 euro voor terrasverbreding Ravestein

Dover Verkeer en hoveniersbedrijf Signa Terra uit Geldermalsen hebben op donderdag 24 september een cheque van 7.100 euro overhandigd aan de stichting Vrienden van Ravestein. De directeuren Frans van Doorn (Dover) en Barend van Doorn (Signa Terra) vierden onlangs hun 40 jarig dienstjubileum en vroegen in plaats van cadeaus een bijdrage voor zorginstelling Ravestein. Met het geld wordt het terras van de zorginstelling verbreed, zodat er bij mooi weer meer bewoners met rolstoel of bed naar buiten kunnen.

Vrienden van Ravestein en Fruitmasters overhandigen duofiets voor bewoners zorgcentrum Ravestein

Fruitmasters heeft op 3 juni 2015 samen met de stichting Vrienden van Ravestein een nieuwe duofiets overhandigd aan de bewoners van het zorgcentrum Ravestein (SZR) in Geldermalsen. Op 10 december 2014 organiseerde Fruitmasters voor de vierde keer de zogenaamde Telersdag. Tijdens deze bijeenkomst werd middels een opbodveiling maar liefst 13.700 euro ingezameld voor de vrienden van Ravestein. Voor dit bedrag werd de nieuwe duofiets aangeschaft. Met deze fiets kunnen bewoners samen een begeleider gaan fietsen. Fruitmasters ondersteunt al sinds de oprichting de stichting Vrienden van Ravestein. De stichting zet zich in om geld in te zamelen waarmee er extra middelen worden aangeschaft en activiteiten worden ontplooid die de bewoners van Ravestein in Geldermalsen zoveel mogelijk betrokken houden bij de gemeenschap. Dit jaar doneerde Fruitmasters een extra bedrag. De relaties van de Fruitmasters waren gul met het beschikbaar stellen van kavels voor de veiling tijdens de jaarlijkse telersdag en de aanwezige telers en relaties bleken het initiatief een warm hart toe te dragen.

Optreden toneelgroep Elckerlyc

Onder de titel "Tussen de schuifdeuren" brengt toneelgroep Elckerlyc uit Geldermalsen maandagavond 15 juni 2015 een programma met ouderwets vertier. Kaarten kosten 3 euro inclusief koffie of thee voor aanvang. Reserveren is mogelijk via reserveren@toneelgroepelckerlyc.nl. De voorstelling vindt plaats in zorgcentrum Ravestein, De Wieken 11 in Geldermalsen en begint om 19.30 uur. Zo krijgen ook bewoners uit het zorgcentrum gelegenheid de voorstelling te bezoeken. Voor hen is deze gratis. "Tussen de schuifdeuren" bestaat uit sketches uit de jaren '20 van de vorige eeuw en cabaretteksten en liedjes aan de hand van Charles Agerbeek. De acteurs zijn Arjan Bos, Bonne van Dam, José de Jong, Karel van Koppen, Francine Leenhouts, Corina Mevis, Sien van der Pol en Jenneke Vrijenhoek. Roelof Krijgsman begeleidt de groep op accordeon. De voorstelling is mede mogelijk gemaakt door de Vrienden van Ravestein.